Brozovićev transfer u Inter među top 10 Dinamovih

Inter najredovnija mušterija Modrih

Brozovićev transfer u Inter među top 10 Dinamovih

Zagrebački Dinamo sasvim sigurno je klub koji najbolje posluje na prostorima bivše Jugoslavije. 

Koliko god među najvatrenijim navijačima kluba sa Maksimira postojao jak otpor prema Zdravku Mamiću, kada je pogledaju transferi, brojke i klubovi u koje odlaze Dinamovi igrači, onda je onima koji se žele upustiti u raspravu sa Zdravkom Mamićem ostaje jako malo argumenata, iako nije da ih nema.

Modri su prije nekoliko dana prodali svog veznjaka Marcela Brozovića, a za njega je milanski Inter Dinamu platio oko devet miliona eura na ime obeštećenja. Ovim iznosom Brozović se "ugurao" među deset najskupljih transfera zagrebačkog kluba, a nekadašnji prvak Evrope iz sezone 2009/2010 tako je postao najredovnija mušterija kluba sa Maksimira.

Prije Brozovića klub sa stadiona Giuseppe Meazza od Modrih je kupio Darija Šimića i Matea Kovačića, a obojicu je platio po 11 miliona eura. Uz devet, koliko je platio za mladog veznjaka, Inter je u kasu Dinama do sada uplatio 30 miliona eura.

Najveći Dinamovi transferi:
1. Luka Modrić – Tottenham (21 milion eura)
2. Eduardo Da Silva – Arsenal (13,5)
3. Vedran Ćorluka – Manchester City (13)
4. Dario Šimić – Inter (11)
4. Mateo Kovačić – Inter (11)
6. Marcelo Brozović – Inter (9)
7. Igor Bišćan – Liverpool (8,25)
8. Dejan Lovren – Lyon (8)
9. Boško Balaban – Aston Villa (7,25)
10. Mario Mandžukić - Wolfsburg (7)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.