Brugge se prošetao Kopenhagenom, Helsinki iznenadio Torino

Grupa B

Brugge se prošetao Kopenhagenom, Helsinki iznenadio Torino

Fudbaleri Club Bruggea bili su izuzetno efikasni na gostovanju u Kopenhagenu (0:4), dok je Helsinki došao do svoje prve pobjede u Evropa ligi slavivši protiv Torina sa 2:1.

Izraelaski reprezentativac Lior Rafaelov bio je glavna zvijezda večeri u Kopenhagenu. Svojim hat-trickom u prvom poluvremenu donio je ubjedljivo vodstvo Club Bruggeu koji je s lakoćom riješio gostovanje protiv danskog tima. Pogađao je Rafaelov u 7., 30. i 36. minuti, da bi konačnih 0:4 postavio Vormer u 60. minuti susreta.

Helsinki je u meču protiv Torina upisao svoju prvu evropsku pobjedu u ovoj sezoni. Baah je u 60. minuti donio domaćim prednost da bi istu uduplao Moren golom u 81. minuti. Quagliarella je u 90. minuti pogodio za tračak nade gostima iz Torina, koji su pokušali u samom finišu doći do izjednačenja. To im nije pošlo za rukom pa je Helsinki uspio sačuvati 2:1 i osvojiti prve bodove u grupi B.

Evropska liga, grupa B:

Kopenhagen - Club Brugge 0:4 (Rafaelov 7', 30', 36', Vormer 60')
HJK Helsinki - Torino 2:1 (Baah 60', Moren 81' - Quagliarella 90')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.