Bruka Renata Sanchesa na debiju u Premiershipu
Foto: EPA

Portugalac očajan na terenu

Bruka Renata Sanchesa na debiju u Premiershipu

M. Šljivak

Mlada portugalska zvijezda Renato Sanches pojačao je Swansea pred kraj prelaznog roka.

Ovaj veznjak je stigao na posudbu iz minhenskog Bayerna kako bi dobio minute koje mu u njemačkom velikanu nisu zagarantovane, iako je prošle godine plaćen skoro 35 miliona eura.

Danas je Portugalac upisao i prve minute u dresu Swanseaja. U domaćem porazu od Newcastlea je upisao 69 minuta, ali se nije proslavio za nekog ko je plaćen ogroman novac.

Njegova statistika s ovog meča je bila zaista očajna. U 69 minuta, koliko je odigrao sa sudijskom nadoknadom, uspio je loptu izgubiti čak 14 puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odmah po završetku utakmice Twitter je eksplodirao. Mnogi smatraju da je Sanches uzalud bačen novac, jer ga je Swansea platio čak osam miliona funti za jednogodišnju posudbu.

Portugalac će očigledno morati mnogo bolje, inače mu klupa i ove sezone ne gine, baš kao što je to bilo u Bayernu tokom prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti