Bruka Rome: Majmunskim kricima vrijeđali bivšeg igrača
Foto: EPA

UEFA pokrenula istragu

Bruka Rome: Majmunskim kricima vrijeđali bivšeg igrača

M. Šljivak

Defanzivac Chelseaja Antonio Rudiger bio je izložen rasnim uvredama od strane navijača Rome.

Rudiger je tokom ljeta napustio redove rimskog tima i stigao je u Chelsea. Sve ono što je njemački fudbaler učinio za Romu, navijači ovog kluba su očigledno zaboravili i na utakmici odigranoj u srijedu su bivšeg igrača svog tima vrijeđani na rasnoj osnovi.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv italijanskog tima. Navodi se kako je Rudiger bio izložen vrijeđanju na rasnoj osnovi praćeni majmunskim kricima.

Roma se tako suočava sa velikom kaznom UEFA-e. Ako se proglase krivim čeka ih žestoka novčana kazna, a postoji mogućnost i da dođe do suspenzije stadiona, pa možemo očekivati da Roma neki  meč odigra bez prisustva publike.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rudiger je i tokom igranja u Seriji A često bio izložen rasističkim komentarima, a zbog njega je bio kažnjen i bh. reprezentativac Senad Lulić.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi