Brumin eurogol potvrdio veliki preokret Leipziga
Foto: EPA

Leipzig ubjedljiv protiv Freiburga

Brumin eurogol potvrdio veliki preokret Leipziga

Leipzig je na svojoj Red Bull Areni ugostio Freiburg i, nakon preokreta, uspio doći do ubjedljive pobjede rezultatom 4:1.

Susret je, ipak, počeo odlično za goste, a Niederlechner je u 23. minuti, nakon sjajne akcije svoje ekipe, pogodio za vodstvo Freiburga od 1:0.

Trajalo je vodstvo gostiju sve do početka drugog poluvremena, a onda Leipzig ubacuje u veću brzinu. 

Werner u 48. minuti odlično reaguje nakon ubacivanja iz ugla i pogađa za 1:1, da bi u Orban u 55. donio domaćinima potpuni preokret.

Werner je svojim drugim golom u 71. minuti okončao sve nade gostiju da mogu Red Bull Arenu napustiti neporaženi, a šlag na tortu je došao u 80. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bruma koji je samo dvije minute ranije ušao u igru se sjajno okrenuo na vrhu kaznenog prostora i fantastično pogodio za konačnih 4:1.


Treba dodati i da je Freiburg u 81. minuti ostao s deset igrača nakon što je Hofler zaradio drugi žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi