Brzo ćete naučiti novo ime Barceloninog stadiona

Katalonci odaju počast legendi kluba

Brzo ćete naučiti novo ime Barceloninog stadiona

Katalonski gigant Barcelona dat će ime jednom od pomoćnih terena po legendarnom fudbaleru ovog kluba Johanu Cruyffu.

Cruyff je jedan od najboljih fudbalera i trenera u historiji ovog kluba i ekipa sa Camp Nou stadiona odlučila je da mu oda počast ovim sjajnim gestom.

Holanđanin je preminuo prije godinu dana u 68 godini života nakon što se borio sa veoma teškom bolešću, a predsjedik Barce Josep Maria Bartomeu otkrio je da će novi stadion u Trening centu Barce dobiti ime po Holanđaninu.

"Stadion koji će se uskoro izgraditi u našem Trening kompleksu dobit će ime po Cruyffu. Klub će također napraviti i statuu u čast Cruyffa koja će se nalaziti u sklopu novog Camp Noua", rekao je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je Cruyff tokom igračke karijere proveo pet sezona u Barceloni i to od 1973. do 1978., a kao trener bio je na klupi Barce od 1988. do 1996. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije