Budite uvjereni, uskoro će u Kini igrati najveće zvijezde

Iskusni švedski stručnjak poručio

Budite uvjereni, uskoro će u Kini igrati najveće zvijezde

A. Beganović

Švedski fudbalski stručnjak i trener Shaghaija, Sven Goran Eriksson, uvjeren je da će i najveće svjetske fudbalske zvijezde uskoro igrati u kineskoj Superligi.

Bogate ponude kineskih klubova u posljednjih mjesec dana nisu ostavile ravnodušnim ni neke od svjetskih fudbalskih zvijezda, koje su odbile ponude iz Evrope kako bi nastavili karijeru u dalekoj Kini.

No, sve je izvjesnije da Kinezi ne misle stati, te da će i u narednom periodu novcima u Superligu pokušati privući fudbalere o kojima su do prije par godina mogli samo sanjati.

Jedan od onih koji žele dovesti velika igračka imena je švedski stručnjak Shaghaija Sven Goran Eriksson.

"Želi bih Rooneyja u ekipi, a ko ne bi? No, siguran sam da u ovom trenutku ne želi napustiti Manchester United, ali budite sigurni da će prije ili kasnije, velika imena dolaziti u našu ligu. Kao na primjer što su Rooney, Messi i Ronaldo", izjavio je švedski stručnjak.

"Sjećam se devedesetih godina u Italiji. Klubovi iz Serije A su imali mnogo više novca od ostalih i svi najbolji fudbaleri su htjeli igrati u Italiji. Početkom 21. stoljeća Premiership je preuzeo primat, a danas su kineski klubovi sve moćniji i imaju snage da isprate najbogatije evropske klubove. Ovdje se mnogo ulaže u sport", dodao je švedski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi