Budući Zmaj autor najljepšeg gola 30. kola Bundeslige

Sjajni volej Marija Vrančića

Budući Zmaj autor najljepšeg gola 30. kola Bundeslige

Za 30. kolo Bundeslige se donekle može reći da su ga obilježili bh. fudbaleri, pogotovo ako pričamo o duelu Paderborna i Werdera iz Bremena onda je to definitivno. 

U susretu koji je okončan bez pobjednika, iako su domaći fudbaleri vodili s 2:0 u listu strijelaca su se upisala dvojica Bosanaca. Prvo je sjajnim golom iz voleja potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić donio vodstvo Paderbornu, a Izet Hajrović kasnije, petnaest minuta prije kraja, svojim je pogotkom osigurao bod timu iz Bremena. 

Fantastični volej Vrančića iz 25. minute utakmice proglašen je za najljepši pogodak 30. kola Bundeslige. Na petom je završio Pierre Michela Lasogge, četvrti je Bastian Schweinsteiger, dok je treće mjesto zauzela hladnokrvna egzekucija penala Pierrea Emericka Aubameyanga koji je panenkom savladao golmana Eintracht Frankfurta. 

Brandtov gol za Bayer Leverkusen na gostovanju kod Kolna izabran je za drugi najljepši, dok je epitet najljepšeg gola kola pripao upravo Vrančiću koji je prekrasnim volejom matirao golmana Werdera iz Bremena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.