Buffon: Ako ima pravde, Atletico osvaja Ligu prvaka

Smatra golman Juventusa

Buffon: Ako ima pravde, Atletico osvaja Ligu prvaka

Italijanski golman Gianlugi Buffon smatra kako Atletico Madrid zaslužuje osvojiti Ligu prvaka. 

Atletico Madrid će se u finalnoj utakmici sastati sa gradskim rivalom Realom, a među onima koji vjeruju da 'Jorgandžije' zaslužuju konačno osvojiti trofej je i legendarni Gianluigi Buffon.

"Ako postoji pravda u sportu, Atletico će pobijediti jer su nesretno izgubili u finalu prije dvije godine. Vjerujem u mogućnost koju dobijate u 'sportskoj osveti', ali biće to veoma težak izazov. Čvrsto vjerujem da Real Madrid mora da se namuči protiv Atletica. To je tim koji se teško pobjeđuje", kaže Buffon. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Madridski derbi u finalu Lige prvaka igrat će se 28. maja u Milanu. Ovo je ujedno i repriza finala iz 2014. godine, kada je kasni gol Ramosa odveo utakmicu u produžetke u kojima je Real na kraju i slavio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi