Buffon danas ne brani za Juve jer je previše razočaran

Emotivno slomljen

Buffon danas ne brani za Juve jer je previše razočaran

Juventus u ovim trenucima igra meč 13. kola Serije A protiv Sampdorije, od koje pred sami kraj susreta iznenađujuće gubi sa visokih 3:0.

Možda bi bilo drugačije da je na golu Stare dame i danas bio Gianluigi Buffon, koji je odlučio svoje mjesto ustupiti Wojciechu Szczesnom i to iz pomalo tužnog razloga.

Buffon je emotivno slomljen nakon što je doživio veliki neuspjeh sa reprezentacijom Italije, od koje se oprostio na način na koji nije želio. Legendarni golman je u ponedjeljak posljednji put branio za Azzurre na utakmici protiv Švedske, koja će ostati upamćena kao jedan od najcrnjih trenutaka italijanskog fudbala u historiji.

Italijani se nisu kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo, a Buffona je to toliko pogodilo da je jednostavno zamolio trenera Allegrija da ga izostavi iz tima za meč sa Sampdorijom na Luigi Ferrarisu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon nije jedini igrač Juventusa koji je iz tog razloga propustio današnji meč. Ista stvar je i sa Barzaglijem, koji je također bio previše utučen da bi danas igrao novu utakmicu.

Na kraju se sve to ispostavilo kao veliki hendikep za Juve, koji će doživjeti jedan od težih poraza u Seriji A u posljednjih desetak godina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti