Buffon: Imam još jedan pokušaj
Foto: EPA

Legendarni Buffon o trofeju Lige prvaka

Buffon: Imam još jedan pokušaj

M. Šljivak

Gianluigi Buffon ni u trećem pokušaju nije uspio da osvoji trofej Lige prvaka.

Nakon poraza od Milana i Barcelone, ovog puta je Gigija na putu do trofeja spriječio Real Madrid, ali uprkos  novom porazu 39-godišnji golman vjeruje da će u narednoj sezoni konačno podići ovaj trofej.

Ne odustaje od toga i najavio je pohod ka tituli Lige prvaka.

"Imam još godinu dana ugovora, to znači da imam još jedan pokušaj da osvojim Ligu prvaka. Biće teško odraditi bolju sezonu od ove, jer smo bili na korak od nečeg nevjerovatnog. Nažalost, nismo uspjeli", rekao je Buffon.

Legenda Stare dame u 2018. puni 40 godina. Najavio je oproštaj od fudbala nakon Svjetskog prvenstva, pa ćemo u maestralnim odbranama čudesnog Buffona uživati još samo godinu dana.

Podsjetimo, Real Madrid je sinoć pobijedio Juventus s 4:1, dok je Buffon trofeje gubio još 2015. godine od Barcelone i 2003. godine od Milana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi