"Buffon je 2001. godine bio na korak od Barcelone"

Na kraju je izabrao Juventus

"Buffon je 2001. godine bio na korak od Barcelone"

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa u okviru četvrtfinala Lige prvaka igraju protiv Barcelone koja ih je porazila u finalu ovog takmičenja 2015. godine.

Utakmica Juventusa i Barcelone već je jedna od glavnih tema u Italiji, a agent iskusnog golmana Stare dame, Gianluigija Buffona, izjavio je danas za italijanske medije da je Buffon bio na korak od odlaska na Nou Camp. Silvano Martina je rekao da je 2001. godine Buffon trebao u Barcu, no na kraju je završio u Juventusu.

"Da, bilo je gotovo završeno. Parma je već postigla dogovor s Barcelonom, ali onda se u sve uključio Juventus. Buffon je birao i na kraju je izabrao Juve. Još uvijek ne misli o penziji, karijeru će završiti onog trenutka kada shvati da je vrijeme da ode", rekao je Martina.

Podsjećamo, Buffon je iz Parme 2001. godine prešao u Juventusa za tada rekordna 32 miliona eura. Ne treba ni govoriti kakve rezultate je ostvario s ovim klubom, te je sigurno postao ikona Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije