Buffon jedva izdržao na FIFA-inoj ceremoniji

Emocije jače od svega

Buffon jedva izdržao na FIFA-inoj ceremoniji

E. Čaušević

Italijanski golman Gianluigi Buffon osvojio je nagradu za najboljeg golmana u 2017. godini na FIFA-inoj ceremoniji u Londonu.

Buffon iza sebe ima sjajnu sezonu s Juventusom s kojim je ponovo uspio da osvoji dvostruku krunu u Italiji. Jedina "mrlja" je ostala Liga prvaka jer je Stara dama u finalu poražena od Reala sa 4:1. Međutim, i pored toga iskusni Italijan je izabran za najboljeg golmana u ovoj godini.

Kao i obično glasali su selektori i kapiteni reprezentacija, te određeni novinari iz cijelog svijeta. Što se tiče ove nagrade dileme nije bilo, te je Buffon bio ubjedljivo ispred svoje konkurencije. Koliko mu sve ovo znači najbolje se vidjelo kada je golman Juventusa izašao na binu.

Buffon je uspio nekako suzdržati svoje emocije kod uručivanja nagrade, ali kada je počeo govor više nije mogao izdržati. Legendarni golman je pustio i suzu koja je najbolje pokazala koliko mu znači što je izabran za najboljeg golmana svijeta iako već ima 39 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi