Kevin Love uništio Miami Heat

Cleveland slavio devetu vezanu pobjedu

Kevin Love uništio Miami Heat

Košarkaši Cleveland Cavaliersa porazili su večeras na domaćem parketu Miami Heat sa 108:97.

 

Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu Cleveland je u seriji veoma dobrih rezultata i danas su ostvarili devetu vezanu pobjedu. Pitanje pobjednika danas je praktično bilo riješeno već nakon prvog dijela.

Cleveland je prvu dionicu riješio u svoju korist rezultatom 35:24, a u drugoj su bili bolji sa 40:25. Dakle, na odmoru su imali 26 poena viška i treneri su u nastavku meča mogli da isprobaju neke varijante za naredne mečeve.

Cleveland je u drugom dijelu otišao i do maksimalnih 34 poena prednosti, ali Miami se tada koliko toliko uozbiljio pa je do kraja treće dionice smnjio zaostatak na 19 poena. U posljednjoj dionici igralo se većinom koš za koš opa je susret na kraju završen 108:97.

Kod Clevelanda je dominirao Kevin Love sa čak 38 poena, dok je LeBron James bivšem klubu ubacio 21 poen uz 12 skokova. Dobar protiv bivšeg kluba također je bio i Dwyane Wade sa 17 poena. Kod poražene ekipe Dion Waiters je ubacio 21 poen, a Josh Richardson je dodao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi