Buffon nije ostao dužan Rakitiću, odgovor je rasturio
Foto: EPA

Tako to rade velikani

Buffon nije ostao dužan Rakitiću, odgovor je rasturio

Vezni igrač Barcelone Ivan Rakitić uoči večerašnjeg duela sa Juventusom u jednoj rečenici je izrazio koliko poštovanje ima prema Gianluigiju Buffonu. 

Rakitić se pred meč sa Juveom poklonio ponajboljem golmanu svih vremena, kazavši da bi volio Buffonu prepustiti svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu, a njegovim riječima Italijan je ostao zatečen i ugodno iznenađen. 

Na društvenoj mreži Twitter legendarni Buffon je vrlo brzo uzvratio Rakitiću.

“Dragi Ivane, još uvijek mogu braniti, ali da igram za Hrvatsku kao veznjak umjesto tebe, ne bi bila najbolja ideja. Govorim to za tvoje dobro. Šalu na stranu, tvoje riječi veliki su dar. Hvala tebi i Jordiju Albi, moj dres čeka te", napisao je Buffon.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju se oglasila i Barcelona, koja je ovakvu javnu konverzaciju slavnih igrača oduševljeno prokomentarisala uz riječi da je to "nogomet koji treba slijediti". 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi