Buffon otkrio kada će završiti karijeru

Italijan želi na Svjetsko prvenstvo 2018. godine

Buffon otkrio kada će završiti karijeru

E. Čaušević

Golman Juventusa i reprezentacije Italije Gianluigi Buffon izjavio je da će nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine završiti svoju karijeru.

Buffon će uskoro upisati 800. nastup u svojoj karijeri, a od toga je odigrao 562 utakmice za Juventus u koji je stigao 2001. godine iz Parme. Legendarni golman izjavio je da će karijeru završiti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

"Nadam se da ću dogurati do Svjetskog prvenstva 2018. godine, a nakon toga ću sigurno završiti svoju karijeru. Dati ću sve od sebe da branim za Italiju u Rusiji za dvije godine", rekao je Buffon.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je sa Juventusom osvojio šest titula prvaka Italije i jedan je od najboljih golmana u historiji fudbala. 37-godišnjeg Buffona Juventus je 2001. godine platio čak 33 miliona funti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi