Buffon: Reprezentacija Španije je najbolja momčad na Euru

"Poštujemo Španiju"

Buffon: Reprezentacija Španije je najbolja momčad na Euru

A. Haznadarević

Golman italijanske reprezentacije Gianluigi Buffon je priznao da je daleko najveći favoriti grupe C reprezentacija Španije, te da su najtalentovanija momčad na Euru, no ipak po njegovom mišljenju to ne mora značiti da će baš oni podići trofej prvaka.

Tridesetčetverogodišnji golman priznaje da njegova ekipa respektuje Špance protiv kojih sutra igra derbi utakmicu grupe C Evropskog prvenstva:

"Poštujemo Španiju. U fudbalu skoro uvijek pobjeđuje najbolja momčad, a to su oni. Ali to se ne dešava baš uvijek", smatra Buffon, te pojašnjava:

"Nekada i drugi pobjeđuju. Grčka je to uradila 2004. godine, pobjedili su mnogo superiornije ekipe. Danska također uspjeva i to nam daje nadu", zaključuje golman reprezentacije kojoj većina stručnjaka daje dosta male šanse u ovom velikom okršaju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.