Buffon: Zašto Neymar vrijedi 200, a ne 600 miliona?
Foto: EPA

Legendarni golman o današnjem tržištu igrača

Buffon: Zašto Neymar vrijedi 200, a ne 600 miliona?

Početak nove sezone Serija A je veoma blizu, a o svom viđenju favorita za titulu najboljeg u Italiji je govorio i legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon, a iskusni Gigi se dotakao i transfera koji danas dostižu astronomske cifre.

"Radujem se nešto ujednačenijoj ligi. Vidjet ćemo snagu klubova koji su u nekoliko prošlih sezona bili u padu. To će učiniti Seriju A dosta boljom u smislu nadmetanja, iako su se i prošle sezone Roma i Napoli borili pa nismo mogli napraviti prednost kao prethodnih godina", izjavio je Buffon, te se potom osvrnuo i na Milan, koji je doveo veliki broj skupocjenih pojačanja za narednu sezonu:

"Da li je Milan kandidat za titulu? Mislim da jeste, potrošili su mnogo novca, iako nisam iznenađen s obzirom na današnje tržište. Nalazimo se u stanju beskonačnih vrijednosti. Više ne razumijem parametre za procjenjivanje igrača, sve je to nasumično i u rukama onih koji imaju više novca."

"Danas je vrijednost 10 miliona, sutra 100 miliona. Normalno je da postoje neki parametri kada se prave procjene. Sve mi se ovo čini lažno. Zašto Neymar vrijedi 200 miliona, a ne 600 miliona eura? Kada sam bio mali djed mi je uvijek govorio da balon koji se previše napuše, on na kraju uvijek pukne", izjavio je Buffon za Gazzetta dello Sport.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti