Bugarski sudija namještao utakmice
Sudija optužen za namještanje

Nastavlja se kriza u Bugarskom nogometu

Bugarski sudija namještao utakmice

E. Ganibegović

Bivši šef Sudijske komisije Bugarskog saveza (BFU) Borislav Alexandrov optužen je za namještanje rezultata u bugarskom prvenstvu.

Alexandrov je osumnjičen da je s još nekoliko osoba namiještao utakmice, a pod istragom je sedam susreta. Kako pišu bugarski mediji on je bio zadužen za kontakt sa sudijama sa kojima je dogovarao ishode utakmica. Među osumnjičenima je bivši djelilac pravde sa UEFA-ine liste Ivan Lekov.

Alexandrov je u septembru ove godine podnio ostavku u BFU-u nakon što je suspendovan zbog sumnje u nečasne radnje. Optužbe za namještanje rezultata već su duže vrijeme prisutne u bugarskom nogometu. Nedavno su dvojca sudija doživotno isključena iz sudačke organizacije zbog brojnih propusta na

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.