Bundesliga dobila prvu sutkinju, znate li ko joj je momak?

Veoma zanimljiva ličnost

Bundesliga dobila prvu sutkinju, znate li ko joj je momak?

Njemačka sutkinja Biabiana Steinhaus imat će čast da sudi utakmice Bundeslige, objavio je Fudbalski savez Njemačke.

Nekoliko veoma zanimljivih činjica veže se za ovu sutkinju, a prva je njen momak. Naime, on je dobro poznato ime svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, a radi se o penzionisanom sucu Howardu Webbu.

Zanimljivo, Biabiana, baš kao i Webb, radi u policiji, a podsjećanj radi ona je imala veoma nezgodan susret 2010. godine sa tadašnjim defanzivcem Herthe Peterom Niemeyerom, koji ju je uhvatio za grudi.

"Ostala sam bez riječi kad me šef sudačke organizacije informirao da ću suditi prvu ligu. To mi je uvijek bio san, to je potvrda moga napornog truda, ali i poticaj za nastavak karijere", rekla je Steinhaus.

Ona je tokom karijere sudila Svjetsko prvenstvo za nogometašice, a sudila je i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi