Burićev Lech ponovo savladao Videoton
Foto: EPA

Poljaci slave plasman u grupnu fazu EL

Burićev Lech ponovo savladao Videoton

Jasmin Burić će u novoj sezoni sa svojim Lechom iz Poznana igrati u grupnoj fazi Evropske lige.

Nakon što su u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacili Sarajevo, pa potom doživjeli eliminaciju od Basela, fudbaleri Lecha su imali zadatak u play-offu Evropske lige savladati Videoton i plasirati se u grupnu fazu.

Sudeći prema ukupnom rezultatu ovog dvomeča (4:0 za Lech), šampionu Poljske taj zadatak nije bio previše težak. Nakon 3:0 iz prvog susreta, Lech je i večeras bio bolji od Videotona, kojeg je savladao rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Kedziora u 57. minuti.

Za ekipu Lecha je i večeras branio novi bh. reprezentativac Jasmin Burić, koji je baš kao i njegov kolega Ibrahim Šehić bio nesavladiv.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plasman u Evropsku ligu izborio je i Krasnodar, koji je nakon 5:1 iz prvog susreta sa Helsinkijem večeras u Finskoj odigrao neriješeno. Meč je okončan rezultatom 0:0, što je bilo i više nego dovoljno ruskoj ekipi da ponovi prošlogodišnji uspjeh i plasira se u grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.