Buriću i Lechu samo bod na gostovanju kod Gornika

Ništa od drugog ovosezonskog trijumfa

Buriću i Lechu samo bod na gostovanju kod Gornika

Fudbaleri Lecha nisu uspjeli upisati i drugi trijumf na samom početku poljske Ekstraklase. Iako je na gostovanju kod Gornika ekipa iz Poznana imala vodstvo od 1:0, na kraju je ovaj meč završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Gosti, na čijem je golu stajao Jasmin Burić, nekadašnji golman zeničkog Čelika, su bolje otvorili utakmicu. Kao rezultat nešto otvorenije igre Lecha u 20. minuti stigao je vodeći pogodak gostiju. Ekipa bh. čuvara mreže povela je sa 1:0, a strijelac je bio Teodorczyk.

Gornik je ipak u 58. minuti uspio izjednačiti preko Zachare, ali za nešto više nisu imali snage, iako je domaći trener za izmjenama u samom finišu meča pokušao osvježiti tim i doći do totalnog preokreta, to nije uspio.

Armin Čerimagić, mladi reprezentativac BiH i nekadašnji fudbaler belgijskog Genta, nije ulazio u igru u redovima domaćeg sastava.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.