Burki produžio sa Dortmundom

Ostaje do 2021. godine

Burki produžio sa Dortmundom

Švicarski golman Roman Burki produžio je ugovor sa Borussijom Dortmund. 

Burki se u posljednje dvije godine ustalio na golu Milionera i to nakon što je stigao iz Freiburga na ljeto 2015. godine. 

Obzirom da se radi o veoma mladom golmanu koji ima samo 26 godina, čelnici Dortmunda odlučili su da mu ponude novi ugovor koji će Švicarca vezati za ovaj slavni njemački klub do ljeta 2021. godine. 

Inače, Burki je ove sezone branio 13 puta za Dortmund te je primio 14 golova, a šest puta je uspio da sačuva svoju mrežu netaknutom. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je prije Borussije i Freinurga nosio dresove Grasshoppersa, Young Boysa i Thuna. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi