Burnley sprema ponudu za novog Zmaja

Tvrde engleski mediji

Burnley sprema ponudu za novog Zmaja

Teme:

Novopečeni bh. reprezentativac Jozo Šimunović nalazi se na meti Burnleya, objavili su britanski mediji. 

Čelnici Burnleya u potrazi su za kvalitetnim odbrambenim fudbalerom, nakon što je ovog ljeta Michael Keane prodan Evertonu, a na meti engleskog premierligaša je 23-godišnji Jozo Šimunović iz redova Celtica. 

Burnley već neko vrijeme prati Šimunovića. Menadžer kluba Sean Dyhe je prije nekoliko dana poslao skauta Martina Hodgea da posmatra Šimunovića na utakmici protiv Astane, a u nogometnim koloarima se takođe spominje i 'težina' tog interesa. Navodno je Burnley spreman izdvojiti 10 miliona funti.

Ponuda iz Engleske djeluje jako primamljivo, ali iz Celtica nemaju namjeru prodati mladog Šimunovića čije vrijeme tek dolazi. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šimunović je, podsjećanja radi, dobio poziv Mehmeda Baždarevića i konkurisat će za predstojeće utakmice Zmajeva protiv Kipra i Gibraltara. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti