BVB slavio u Bremenu, minimalci Schalkea i Wolfsburga

Bundesliga

BVB slavio u Bremenu, minimalci Schalkea i Wolfsburga

E. Škorić

Borussia Dortmund je u susretu 17. kola njemačke Bundeslige stigla do nove pobjede.

Borussia je gostovala u Bremenu, te je uz igrača više (isključen golman Drobny kod Werdera u 39. minuti) došla do 2:1 pobjede.  Schurrle je u petoj pogodio za vodstvo Borussije, ali je Werder i sa igračem manje u 59. minuti došao do 1:1, a gol je postigao Bartels.

Ipak, pobjedu gostima iz Dortmunda donosi Piszczek u 71. minuti. Borussia je ovom pobjedm došla na 30 bodova i sada je među prve četiri ekipe.

Hoffenheim je na gostovanju kod Augsburga bio bolji od domaćina sa 2:0, a golove su postigli Wagner u 47. i Kramarić u 64. minuti. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije dobio danas šansu za Hoffenheim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburgu je Mario Gomez u 83. donio vrijedna tri boda u derbiju protiv HSV-a, koji ostaja na pretposljednjem mjestu lige sa 13 bodova, dok Wolfsburg ima šest bodova više.

U duelu Darmstadt - Borussia M. nije bilo golova, dok je Schalke golom Bugstallera u nadoknadi stigao do vrijedne pobjede. Sead Kolašinac odigrao je 90 minuta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije