Čačić objavio spisak za mečeve protiv Kosova i Turske
Foto: EPA

Luka Modrić predvodi Hrvatsku

Čačić objavio spisak za mečeve protiv Kosova i Turske

E. Škorić

Hrvatski selektor Ante Čačić objavio je spisak igrača za  kvalifikacijske mečeve protiv Kosova i Turske.

Hrvatska će 2. septembra ugostiti Kosovo na Maksimiru, a tri dana kasnije ide u Esksehir kod Turske. Čačić je objavio popis igrača, koju predvodi Luka Modrić, a od igrača HNL-a pozvani su Zoran Nižić iz Hajduka, Dominik Livaković iz Dinama, Borna Barišić iz Osijeka i Filip Bradarić iz Rijeke.

GOLMANI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

DEFANZIVCI: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Borna Barišić (Osijek), Zoran Nižić (Hajduk)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPADAČI_ Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Cagliari)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi