Čačić za Meksiko pozvao i fudbalera rođenog u BiH

Igrao u Stolcu

Čačić za Meksiko pozvao i fudbalera rođenog u BiH

Fudbalsku reprezentaciju Hrvatkse u noći sa subote na nedjelju očekuje prijateljska utakmica sa Meksikom u Los Angelesu.

Za ovu reprezentativnu akciju selektor Ante Čačić je pozvao one koji su dosad bili manje u prvom planu, a na popisu od 16 igrača se našlo i ime Nikole Katića, 20-godišnjeg fudbalera rođenog u Ljubuškom. 

Katić je svoju karijeru započeo u Stolcu, a prije nego što je u februaru prošle godine stigao u Slaven Belupo nastupao je za Neretvanac iz Opuzena. 

“Bio sam jako sretan što sam bio pozvan u mladu reprezentaciju (U-21), ali ovaj poziv u najbolju selekciju je nešto posebno i za mene zaista do sada najveće priznanje. Nemam riječi koliko sam sretan i vjerujem da ću ispuniti sve što očekuje selektor Ante Čačić. Ovo je veliko priznanje i za Slaven Belupo čiju majicu nosim i koji mi omogućuje da svojim igrama pokažem koliko vrijedim.”

Put do reprezentacije Hrvatske nije bio nimalo lagan za Katića. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Prije Slaven Belupa sam igrao za Opuzen koji je u Trećoj ligi. Nisam živio u Opuzenu već u Stolcu iz kojeg sam svakodnevno putovao na treninge, gotovo stotinu kilometara u oba pravca. Imam veliku volju za nogomet i vjerujem da će to biti moj životni poziv. U trećeligaškoj konkurenciji sam na niz utakmica pokazao dobre igre, bio sam na probi u Hajduku gdje su mi nudili da igram za juniore, ali bez ugovora, što nisam htio prihvatiti. Tada je stigla ponuda iz Slavena Belupa i našao sam se u Koprivnici.”

Po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatsku čeka kvalifikacijsko gostovanje kod prvog pratitelja Islanda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi