Čačića na klupi Hrvatske mijenja bivši igrač Veleža?
Foto: EPA

Čeka svoju šansu

Čačića na klupi Hrvatske mijenja bivši igrač Veleža?

U slučaju da Hrvatska u predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici ne pobijedi selekciju Finske, Ante Čačić je postati bivši. 

Prema informacijama iz susjedstva, Hrvatski nogometni savez u slučaju tog scenarija neće dati još jednu priliku 63-godišnjem Čačiću u zadnjem kolu kod Ukrajine i poraz bi definitivno značio kraj njegove epizode na klupi Vatrenih. 

O tome ko bi mogao naslijediti Čačića na klupi Hrvatske uveliko se špekuliše. Kao zapeta puška svoj red navodno čeka Zlatko Dalić, koji posljednjih godina kao trener radi u arapskim zemljama. Četiri godine je proveo u Saudijskoj Arabiji kao trener Al-Faisalyja i Al-Hilala, a od 2014. do početka ove godine bio je trener Al Aina.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ostvario je najveće uspjehe. Osvojio je Predsjednički kup i Ligu Arapskog zaljeva, a prošle godine došao je do finala azijske Lige prvaka, gdje je u dvije utakmice izgubio ukupno 2:3 od korejskog Jeonbuk Hyundai Motorsa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dalić je inače rođen u Livnu, a u svojoj fudbalskoj karijeri je u periodu između 1988. i 1991. godine nastupao za mostarski Velež. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi