Cagliari odnio bod sa San Paola, trijumf Fiorentine

Odigrano pet susreta 12. kola talijanske Serije A

Cagliari odnio bod sa San Paola, trijumf Fiorentine

Pet utakmica 12. kola talijanske Serije A bilo je na rasporedu danas sa početkom od 15 sati. Nakon dva vezana poraza, trijumf je upisala Fiorentina. 

Napoli je danas na svom terenu ugostio Cagliari. Domaćin je do vodstva došao u 11. minuti susreta. Ghoulam je uposlio Higuaina, a napadač Napolija trese mrežu Cragna. Do dva gola prednosti Napoli dolazi u 30. minuti susreta, a mrežu Cagliarija zatresao je Inler. 

Gosti su smanjili u 38. minuti susreta. Balzano je u ulozi asistenta, a mrežu domaćina trese Ibarbo. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta na San Paolu 2:1 za ekipu iz Napulja. Gosti do izjednačenja dolaze u 47. minuti susreta. Rossettini je asistent, a mrežu Napolija trese Farias. 

Napoli do nove prednosti dolazi u 62. minuti susreta. Maggio je asistent, a mrežu ekipe sa Sardinije trese De Guzman. Cagliari do novog izjednačenja dolazi u 67. minuti susreta. Ibarbo je asistent, a svoj drugi gol na susretu postiže Farias. Napoli do kraja susreta nije mogao doći do četvrtog gola. 

Verona je na svom terenu ugostila Fiorentinu. Gosti su se prvi radovali. Alonso je u 16. minuti susreta uposlio Rodrigueza koji trese mrežu Verone. Domaćin je do odlaska na odmor uspio smanjiti rezultat. Toni je ovaj put u ulozi asistenta, a mrežu Neta trese Lopez. 

Fiorentina do nove prednosti dolazi u 62. minuti susreta. Alonso je još jednom u ulozi asistenta, a mrežu domaćih trese Cuadrado. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za goste iz Firence. 

Parma je na svom terenu ugostila Empoli. Gosti su do vodstva došli u samoj završnici prvog poluvremena. Maccarone je u ulozi asistenta, a mrežu domaćina trese Vecino u 45 minuti susreta. Gosti do dva gola prednosti dolaze u 56. minuti susreta. Ovaj put Vecino je u ulozi asistenta, a mrežu Parme trese Tavano. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Udinese je na svom terenu dočekao Chievo iz Verone. Domaćin je do prednosti došao u 45. minuti susreta, a strijelac je Di Natale. Chievo je do izjednačenja došao u 74. minuti susreta. Birsa je u ulozi asistenta, a mrežu ekipe iz Verone trese Radovanović. Ostalo je do kraja susreta bez promjene rezultata. Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta. 

Cesena je na svom terenu ugostila Sampdoriju. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova. Domaćin je do vodstva došao u 60. minuti susreta, a mrežu Sampdorije zatresao je Lucchini. Gosti iz Genove vratili su se u 77. minuti susreta, a sopstvenu mrežu zatresao je Nica. Ostalo je do kraja susreta bez promjene rezultata. Milan Đurić u igru je ušao u 83. minuti susreta. 

Italija, Serija A, 12. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Cagliari 3:3 (Higuain 11, Inler 30, De Guzman 62/Ibarbo 38, Farias 47, 67)
Verona - Fiorentina 1:2 (Lopez 39/Rodriguez 16, Cuadrado)
Parma - Empoli 0:2 (Vecino 45+1, Tavano 56)
Udinese - Chievo 1:1 (Di Natale 45+1/Radovanović 74)
Cesena - Sampdoria 1:1 (Lucchini 60/Nica 77-ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti