Cagliari rutinski slavio na gostovanju kod Empolija

Serija A, 8. kolo

Cagliari rutinski slavio na gostovanju kod Empolija

U prvom susretu osmog kola Serije A, fudbaleri Empolija na svom terenu doživjeli su visok poraz od Cagliarija. Konačan rezultat susreta glasio je 4:0.

Gostujući tim pitanje pobjednika riješio je već u prvom poluvremenu, a do prvog pogotka stigao je u 31. minuti kada je mrežu Empolija pogodio Sau. 

Svega pet minuta kasnije Cagliari preko Avelera dolazi do udvostručenja vodstva, da bi nakon dvije minute Avaler s bijele tačke opet bio strijelac. Konačan rezultat susreta u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena postavio je Ekdal nakon asistencije Saua. 

Cagliari se nakon današnjeg trijumfa nalazi na 12. pozciji u italijanskom prvenstvu, dok je Empoli na 14. mjestu. 

Seria A, 8.kolo

Empoli - Cagliari 0:4 (Sau 31., Aveler 36.,38., Ekdal 45.)

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.