Čak 25 Španaca igra na Kipru

Da čovjek ne povjeruje

Čak 25 Španaca igra na Kipru

E. Škorić

U najavi utakmice APOEL - Real Madrid, novinari Marce došli su do zanimljivih informacija.

Meč Lige prvaka između APOEL-a i Reala igra se večeras, a Marca je Kiprane predstavila kao veoma dobro ekipu koja je svoju snagu dokazivala u susretima protiv Borussije Dortmund.

Ono što je posebno zanimljivo, u kiparskoj ligi igra čak 25 španskih nogometaša, čime je skoro nadmašena i engleska Premier liga.

Najviše Španaca, njih 11, igra u AEK Larnaci, četvorica su članovi APOEL-a, trojica su u Anorthosisu po dvojica u AEL Limassolu i Apollon Limassolu, dok po jednog Španca u timu imaju Omonia, Pafos i Doxa.

Zanimljivo je reći da u AEK-u, gdje igra rekordnih 11 Španaca, radi španski trener kao i španski direktor. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi