Čak je i Adidas digao ruke od Milana
Foto: EPA

Raskidaju saradnju na kraju sezone

Čak je i Adidas digao ruke od Milana

Piše: E. Čaušević
Iako je Milan ovog ljeta doveo dosta novih igrača početak sezone nije previše obećavajući za navijače kluba sa San Sira.

Rossoneri nisu najbolje startali u novoj sezoni Serije A iako su navijači kluba konačno očekivali bolje rezultate. Milan je ovog ljeta doveo dosta zvučnih pojačanja, ali jasno je da se ništa ne može preko noći riješiti i čini se da San Siru postoji još mnogo problema.

Iako su kineski tajkuni tek prije nekoliko mjeseci kupili Milan već se špekuliše da bi mogli napustiti ovaj klub. Da stvar bude gora za Rossonere ruke od kluba digao je i Adidas koji je već 20 godina sponzor italijanskog velikana. 

Kako prenose mediji na Apeninima čelni ljudi Adidasa odlučili su da na kraju ove sezone prekinu saradnju s Milanom iako imaju ugovor do 2023. godine. Adidas je sponzor tima od 1998. godine, a prije četiri godine potpisali su novi desetogodišnji ugovor prema kojem je Milan godišnje zarađivao čak 19,3 miliona eura.

Ipak, u njemačkoj kompaniji odlučili su da je za njih najbolje da prekinu svoju saradnju sa Milanom od kojeg više nemaju neku finansijsku korist. Milan će u narednoj sezoni imati novog sponzora za opremu, a najvjerovatnije to neće biti Nike koji već ima saradnju sa gradskim rivalom Interom.


Seria A