Čak je i Adidas digao ruke od Milana
Foto: EPA

Raskidaju saradnju na kraju sezone

Čak je i Adidas digao ruke od Milana

E. Čaušević

Iako je Milan ovog ljeta doveo dosta novih igrača početak sezone nije previše obećavajući za navijače kluba sa San Sira.

Rossoneri nisu najbolje startali u novoj sezoni Serije A iako su navijači kluba konačno očekivali bolje rezultate. Milan je ovog ljeta doveo dosta zvučnih pojačanja, ali jasno je da se ništa ne može preko noći riješiti i čini se da San Siru postoji još mnogo problema.

Iako su kineski tajkuni tek prije nekoliko mjeseci kupili Milan već se špekuliše da bi mogli napustiti ovaj klub. Da stvar bude gora za Rossonere ruke od kluba digao je i Adidas koji je već 20 godina sponzor italijanskog velikana. 

Kako prenose mediji na Apeninima čelni ljudi Adidasa odlučili su da na kraju ove sezone prekinu saradnju s Milanom iako imaju ugovor do 2023. godine. Adidas je sponzor tima od 1998. godine, a prije četiri godine potpisali su novi desetogodišnji ugovor prema kojem je Milan godišnje zarađivao čak 19,3 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u njemačkoj kompaniji odlučili su da je za njih najbolje da prekinu svoju saradnju sa Milanom od kojeg više nemaju neku finansijsku korist. Milan će u narednoj sezoni imati novog sponzora za opremu, a najvjerovatnije to neće biti Nike koji već ima saradnju sa gradskim rivalom Interom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi