Čak je i Hajduk profitirao od Andrijaševićevog transfera

Osim Rijeke i Dinama

Čak je i Hajduk profitirao od Andrijaševićevog transfera

Osim što su od transfera Franka Andrijaševića u Gent profitirali Rijeka i Dinamo, razloga za zadovoljstvo imaju i u Hajduku.

Najbolji igrač HNL-a u prošloj sezoni je prešao iz Rijeke u Gent za 4,3 miliona eura, od čega su Dinamu pripala otprilike dva miliona, dok će Hajduk dobiti 4,75% transfera.

Prema FIFA-inom pravilniku, Hajduk će na ime naknade za razvoj igrača zaraditi 190.000 eura od Andrijaševića, koji je karijeru počeo na Poljudu.

Andrijašević je za Hajduk odigrao 78 utakmica i postigao je 13 golova, a član splitskog kluba je bio od 2006. do 2014. godine, kada je prešao u Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tada je Hajduk prodajom ovog fudbalera najvećem rivalu zaradio 750.000 eura, a kada se na to doda cifra koju će dobiti od Genta, Splićanima je Andrijašević donio skoro milion eura.

Tako su tri najjača kluba u Hrvatskoj profitirala od samo jednog transfera, što je zaista rijedak slučaj u svijetu fudbala.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi