Calhanoglu ima ozbiljan problem i poruku za Montellu
Foto: EPA

Nešto ne štima

Calhanoglu ima ozbiljan problem i poruku za Montellu

Piše: E. Škorić
Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu nije pretjerano zadovoljan u Milanu.

Nije, naravno, Calhanoglu ništa loše mislio o svom novom klubu, ali mu ne odgovara način na koji Rossoneri igraju i postavka trenera Vicenza Montelle. Bizaran problem ima i u komunikaciji sa ostatkom ekipe. Milan ga je platio između 20 i 24 miliona eura Bayeru, no nema sumnje da će u budućnosti pokazati da je pravo pojačanje.

"Nije lako zapamtiti sve informacije koje su mi dali. Jasno je da imam poteškoća s jeikom. Nemam prevoditelja, ali mi moji saigrači pomažu", kazao je Calhanoglu.

"Gdje najradije igram? Iza usamljenog napadača ili na krilu. A šta nam je Montella poručio nakon svega? Da ostanemo pozitivni", dodao je on.

Milan je izgubio 4:1 od Lazija u nedjelju u trećem kolu Serije A, a Calhanoglu je asistirao kod gola Montoliva u 56. minuti, s tim da je ušao samo minutu ranije u igru umjesto Cutronea. 

Dvadesettrogodišnji veznjak stigao je u Milan iz Bayera, u kojem je u 79 nastupa dao 17 golova. Ekspert je za prekide i slobodnjake, a po igri dosta sliči Mesutu Oezilu, samo je potrebno da dobije pravo mjesto u timu.


Seria A