Calhanoglu odmjeren i realan u najavi nove sezone

Vezni igrač Milana Hakan Calhanoglu

Calhanoglu odmjeren i realan u najavi nove sezone

D. Rakanović

Vezni igrač Milana Hakan Calhanoglu smatra da je u predstojećoj sezoni prioritet povratak u Ligu prvaka. 

Turski reprezentativac je jedan od desetorice igrača koji su stili u Milan ovog ljeta. 

"Za mene je sve ovo ovdje novo zato što ima nekih veoma dobrih igrača, ali takođe i nekih talentovanih i novih igrača. Dobra je kombinacija i pokušaćemo da osvojimo više toga u sezoni koja počinje. Mislim da je za nas najveći izazov da se vratimo u Ligu prvaka. Želimo to, jer imamo dobar tim, ali moramo da igramo najbolje što možemo u svakom takmičenju", rekao je Calhanoglu.

On smatra da ne treba još uvijek razmišljati o osvajanju Scudetta, tvrdeči da ekipa mora ostati smirena za sada. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Treba nam vremena da porastemo kao tim, kako na utakmicama tako i u svlačionici. Poslije toga, siguran sam da će sve doći na svoje mjesto. Druga vrlo važna stvar za nas je da budemo grupa, vrlo dobra grupa, ne samo saigrača nego i prijatelja", rekao je turski reprezentativac, dodavši da je to neophodno jer se zajedno moraju suočiti sa dobrim i lošim rezultatima. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti