Calhanogluov pencilin za Rudare iz Gelzenkirhena
Foto: epa.eu

Bundesliga, 9. kolo

Calhanogluov pencilin za Rudare iz Gelzenkirhena

U posljednjem meču današnjeg programa 8. kola njemačke Bundeslige, u duelu dva učesnika Lige prvaka, Bayer je na svom stadionu sa minimalnih 1:0 savladao ekipu Schalkea.

Svoje mjesto u početnom sastavu Apotekara našao je i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić. 

Prvo poluvrijeme bilo je prilično nezanimljivo, a u 53. minuti viđen je jedini pogodak na meču. Hakan Calhanoglu je dao sjajan pogodak iz slobodnog udarca. 

Samo tri minute kasnije domaći sastav imao je novu šansu. Jednu odbijenu loptu je dočekao novopečeni njemački reprezentativac Karim Bellarabi, čiji šut sa ivice šesnaesterca je prozujao pored desne stative.

Napadač Bayera Stefan Kießling upropastio je odličnu šansu nakon kornera u 64. minute. Sjajno je pratio centaršut, ali lopta nakon njegov udarca otišla je po sredini gola, direktno u ruke golmana.

Klaas-Jan Huntelaar je u 68. minuti ispratio precizno dodavanje unutar šesnaesterca i opucao loptu prema donjem desnom uglu, ali je Spahić na vrijeme izblokirao njegov udarac.

Pet minuta prije kraja Bayer je ostao sa deset igrača na terenu. Tin Jedvaj je dobio direktan crveni karton zbog strašnog starta na Jana Kirchhoffa. Ipak, na kraju je susret završen sa minimalnom pobjedom Apotekara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 8. kolo:
Bayer – Schalke 1:0 (Calhanoglu 53.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.