Cambiasso objavio kraj karijere

Olympiakos posljednji klub

Cambiasso objavio kraj karijere

Argentinski fudbaler Esteban Cambiasso objavio je kraj karijere. 

Cambiasso (37) će ostati upamćen kao jedan od zahvalnijih igrača veznog reda kojeg je cijenio svaki trener zbog borbenosti na terenu. 

Najslavnije dane karijere proveo je u dresu Real Madrida gdje mu je došao kraj tokom ere Galacticosa, ali i u dresu Intera s kojim je 2010. godine osvojio svoju jedinu titulu klupskog prvaka Evrope. 

Njegova vitrina sa trofejima je zaista velika. Osim Lige prvaka, osvajao je špansko prvenstvo sa Real Madridom, pet puta je bio prvak Italije sa Interom, osvojio je jedan španski i četiri italijanska Kupa. Osim toga, bio je dva puta šampion Grčke sa Olympiakosom, a osvojio je i Svjetsko klupsko prvenstvo sa Interom. Ipak, vjerovatno će zauvijek žaliti što sa reprezentacijom Argentine, za koju je skupio 51 nastup, nikada ništa nije osvojio. 

Osim u Realu i Interu on je tokom karijere igrao za Independiente, River Plate, Leicester, a posljednji klub u karijeri bio mu je Olympiakos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi