Camoranesi: Juve je zamalo doveo Messija 2005. godine

Zanimljiva priča nekadašnjeg veziste

Camoranesi: Juve je zamalo doveo Messija 2005. godine

Nekadašnji vezni fudbaler Juventusa Mauro Camoranesi otkrio je da je Stara dama zamalo dovela Barceloninog Lea Messija još prije 10-ak godina.

Camoranesi je rekao da je tadašnji trener Juventusa Fabio Capello otkrio Messijev potencijal još 2005. godine.

"Capello je već u to vrijeme vidio Messijev potencijal. Rekao je za njega da je drugačiji fudbaler i da će biti jedan od najboljih na svijetu. On nam je govorio da bi trebali sačekati da on dostigne svoj potencijal prije nego što ga kupimo, čak iako to znači da ćemo potrošiti više od očekivanog. Seria A je u to vrijeme bila mnogo konkurentnija, bila je najbolja liga na svijetu", rekao je Camoranesi. 

Ipak, planovi Juventusa su propali zbog Calciopolija 2006. godine kada je Stara dama izbačena iz lige.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da je Juventus ostao u Seriji A i da smo kupili Messija, sigurno bi osvojili Ligu šampiona. Nemam dilema kada je to u pitanju. Messi možda sa Juventusom ne bi osvojio toliko trofeja kao sa Barcelonom, ali na individualnom nivou osvojio bi jednak broj priznanja", rekao je Camoranesi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi