Canizares: Mandžukić se preporodio od Torresovog dolaska

Hvali hrvatskog napadača

Canizares: Mandžukić se preporodio od Torresovog dolaska

Bivši golman Valencije i Real Madrida Santiago Canizares hvalio je Marija Mandžukića.

"Čestitam mu na tome kako je zamijenio Diega Costu u ekipi Atletica. To nije bilo lako jer je Costa jedan od najboljih napadača u historiji tog kluba. Torresov dolazak u Madrid kao da je preporodio Mandžukića koji je golovima pokazao da je igrač za prvu postavu", rekao je Canizares i dodao:

"Mandžukić je onaj tip napadača kojem nije važno postići gol. On je timski igrač kojeg brojke ne zanimaju i to mi je odlično. Ako je u situaciji da postigne gol, on će to uraditi ali će isto tako i dodati saigraču koji se nalazi u boljoj poziciji".

Mario Mandžukić je u dosadašnjih 30 utakmica za Atletico postigao 19 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.