Cannavaro: Rooney se ne bi uklopio u moj tim

Trener kineskog Tianjina

Cannavaro: Rooney se ne bi uklopio u moj tim

Slavni italijanski fudbaler Fabio Cannavaro, koji danas vodi Tianjin Quanjian, izjavio je da je odustao od dovođenja Waynea Rooneya. 

Proteklog prijelaznog roka mnogo se govorilo o mogućem odlasku Rooneya u Kinu. Za njegove usluge bio je zainteresovan Tianjin Quanjian, kojeg vodi Fabio Cannavaaro, međutim na kraju je procijenjeno da se engleski napadač ne bi dobro uklopio u ovom timu. 

"Stupili smo u kontakt sa Rooneyem, ali to je bilo samo ćaskanje jer se on ne uklapa u naš stil igre", izjavio je Cannavaro i potom nastavio:

"Imamo stalan kontakt i sa Aubameyangom, ali je Dortmund odbio našu ponudu. Oni kažu da im je potreban zbog Lige prvaka. Naš osnovni cilj je dovođenje Kalinića iz Fiorentine, ali ni to nije lako", kaže Cannavaro. 

Cannavaro vodi Tianjin Quanjian od ljeta 2016. godine nakon što je prethodno radio u Al-Nasru i Guangzhou Evergrandeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi