Žestok okršaj Raduljice i Dixona, Srbija slavila

Orlovi uvjerljivi

Žestok okršaj Raduljice i Dixona, Srbija slavila

E. Škorić, foto: EPA

Srbijanska košarkaška reprezentacija deklasirala je Gruziju u Beogradu sa 105:87 u 2. kolu kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine.

Iako je rezultat takav kakav jest, Gruzija nije bila naivan rival i Srbija se itekako mučila, da bi tek kasnije slomila otpor gostiju.

Gruzijci su sjajno šutirali za tri, imali su prednost na poluvremenu 45:44, a Dixon je ubacio čak 36 poena za gostujuću selekciju.

Ipak, imala je Srbija raspoloženog centra Miroslava Raduljicu koji je ubacio 28 poena uz osam skokova, dok je Mačvan dodao 18, a Stefan Peno 17 poena, od čga 10 vezanih u zadnjoj dionici.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kod gostiju pored Dixona, dvocifreni su bili i Bokolishvili sa 14, Berishvili sa 11 i Markoishvili sa 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi