Capello pokušavao u Juve dovesti Messija
Foto: EPA

Capello pokušavao u Juve dovesti Messija

E. Škorić

Selektor Rusije Fabio Capello želio je da dovede Lionela Messija u Juventus.

Capello je 2005. godine, kao trener Juventusa, pokušavao da dovede 18-godišnjeg Messija na posudbu jer je u to vrijeme Barca ispunila kvotu od tri stranca.

“Istina je, htio sam da dovedem Messija na posudbu. Učestvovali smo na turniru i Messi nije igrao, pa sam pitao tadašnjeg trenera Barce Fanka Rijkaarda mogu li ga dobiti na posudbu. Rekao je da će stvari biti jasnije za tri mjeseca i kasnije je transfer propao”, otkriva Capello.

“Znao sam da će Messi biti vrhunski igrač”, dodao je ruski selektor. Capello je u karijeri trenirao Juve, Romu, Inter, Real, Milan…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti