Cardiff domaćin finalnog susreta LP u sezoni 2016/2017

UEFA donijela odluku

Cardiff domaćin finalnog susreta LP u sezoni 2016/2017

A. Beganović
Teme:

Finalni susret Lige prvaka za sezonu 2016/2017 igrat će se u Cardiffu, dok će se finalni meč Evropa lige u istoj sezoni igrati u Stockholmu.

U Pragu je danas održan sastanak Izvršnog odbora Evropske fudbalske federacije na kojem se između ostalog raspravljalo u o gradovima domaćinima finala evropskih klupskih takmičenja sa sezonu 2016/2017.

Čelni ljudi Evropske fudbalske federacije, po još uvijek nepotvrđenim informacijama, odlučili su da se finalni susret Lige prvaka u sezoni 2016/2017 igra u Cardifu. S druge strane, finalni susret Evropa lige biće odigran u Stockholmu.

Milennium stadion, na kojem će biti odigran finalni susret Lige prvaka, bio je domaćin susreta Super kupa prošle godine između Real Madrida i Seville, a ove godine susret Super kupa biće odigran 11. avgusta u Tbilisiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, finale Lige prvaka u narednoj sezoni igrat će se na San Siru u Milanu i to 28. maja, dok će Basel 18. maja biti domaćin finalnog susreta Liga Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije