Carlo Ancelotti ponovo u Engleskoj?

West Ham želi Italijana

Carlo Ancelotti ponovo u Engleskoj?

M. Šljivak

Italijan Carlo Ancelotti jučer je dobio otkaz u redovima minhenskog Bayerna.

Iskusnom stručnjaku je presudio poraz Bavaraca u Parizu od PSG-a (3:0) i rukovodstvo kluba je odlučilo da mu uruči otkaz.

Međutim, Ancelotti vjerovatno neće dugo čekati na novi posao. Dosta je ekipa koje su loše ušle u sezonu i traže prava rješenja na klupama, a među njima je i londonski West Ham.

Čekićari igraju veoma slabo pod vodstvom Slavena Bilića. Trenutno su tek 18. tim Premiershipa i hrvatskom stručnjaku se ozbiljno trese stolica u ovom timu.

Odlučujuća utakmica za Bilića je Swansea. Ako se ne osvoje tri boda on će sigurno dobiti otkaz, a engleski mediji tvrde da je rukovodstvo West Hama zainteresovano za dovođenje Ancelottija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Biliću će vlasnici David Sullivan i David Gold pružiti još jednu šansu. Ako je ne iskoriste, oni će učiniti sve kako bi angažovali sjajnog Italijana za ostatak sezone.

Ancelotti je u Premiershipu radio kao menadžer Chelseaja u periodu od 2009. do 2011. godine, a u tom periodu je osvojio tri trofeja. Počeo je sa titulom Community Shielda, a 2010. godine je osvojio naslov prvaka i pehar pobjednika FA Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi