Carlo Tavecchio više nije predsjednik FS Italije
Foto: EPA

Italijanski mediji tvrde

Carlo Tavecchio više nije predsjednik FS Italije

Prema pisanju italijanskih medija, Carlo Tavecchio se definitivno odlučio povući sa mjesta predsjednika Fudbalskog saveza Italije.

Iako zvanične potvrde još uvijek nema, 74-godišnji Tavecchio se već smatra bivšim predsjednikom, a za odlazak se odlučio jer više nije mogao trpiti ogroman pritisak javnosti i navijača.

Fudbalski savez Italije danas je održao sjednicu na kojoj je Tavecchio, navodno, saopštio svoju odluku, a očekuje se da tokom dana stigne zvanična obavijest o tome.

Italija će nakon 60 godina propustiti jedno Svjetsko prvenstvo, a javnost u toj zemlji poslije takvog neuspjeha opravdano traži reforme u Fudbalskom savezu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Carlo Tavecchio je nedavno sa mjesta selektora Italije smijenio Giampiera Venturu, a izgleda da je to bio njegov posljednji veliki potez kao predsjednika krovne kuće italijanskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi