Carlos oktrio ko mu je najbolji fudbaler na svijetu

Za njega nije bilo dilema

Carlos oktrio ko mu je najbolji fudbaler na svijetu

Nekadašnji lijevi bek Real Madrida Roberto Carlos otkrio je ko mu je najbolji fudbaler na svijetu.

Za Carlosa nije bilo dilema i poručuje da je to Cristiano Ronaldo koji ove sezone trpi česte kritike. Portugalac je imao nešto lošiji start sezone, jer mu je trebalo nešto duže vremena da se oporavi od povrede koju je zadobio u finalu Eura, ali u posljednje vrijeme igra sjajno i postigao je pet golova u posljednja dva meča Primere.

"Govoriti o Cristianu je veoma lako. On je još uvijek najbolji na svijetu. Cristiano je zbog svega što je uradio prošle, ali i ove sezone, zaslužio da osvoji Zlatnu loptu", rekao je Carlos.

Podsjetimo da je Ronaldo prošle sezone postigao 51 gol u 48 mečeva za Real Madrid uključujući i 12 u Ligi šampiona. Vrijedi se prisjetiti i da je Roberto Carlos u Real Madridu proveo devet sezona u kojima je odigrao čak 370 mečeva u Primeri te postigao 46 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi