Carlos otkrio koga mu je bilo najteže čuvati tokom karijere

Bivši as Reala otvorio dušu

Carlos otkrio koga mu je bilo najteže čuvati tokom karijere

D. Vejo

Ubica dječijeg lica, tako su zvali omalenog lijevog beka Real Madrida Brazilca, Roberta Carlos.

Takav nadimak, Carlos nije dobio slučajno. Za naziv, zaslužna je njegova razorna lijeva noga, od koje su drhtali mnogi živi zidovi ali i golmani.

Iako je bio mnogo brz, jak na nogama ali tehnički stabilan, Roberto Carlos imao je jednu enigmu, koja se ogleda kroz čuvanje jednog od najboljih igrača svih vremena. Povodom toga, on je ispričao i otkrio jednu zanimljivu priču.

"Toliko godina sam igrao fudbal i čuvao mnoštvo igrača. Ali, jednog nisam mogao nikako, jer jednostavno nisam znao kako. Sve što sam ja pomislio da će uraditi, on je uradio sasvim nešto drugo i tako me svojim driblinzima sramotio pred širokim auditorijumom gdje god da igramo. Riječ je o Ronaldinhu, mom jako dragom prijatelju, koji je imao magiju u nogama", rekao je u jednom od intervjua, Roberto Carlos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi