Carlos Tevez u Kini doživio poniženje kao nikad prije

Argentinac izbačen iz ekipe

Carlos Tevez u Kini doživio poniženje kao nikad prije

Argentinski fudbaler Carlos Tevez prolazi kroz veoma težak period u karijeri, ako se išta može smatrati teškim kada znamo da čovjek zarađuje 615.000 funti sedmično.

Međutim, ako ćemo se fokusirati isključivo na fudbal, Tevez nikad nije bio gori. Od dolaska u Shanghai, bivši napadač Juventusa i Manchester Cityja je postigao samo dva gola i definitivno se može smatrati promašenom investicijom.

Tevezovi problemi u Kini dosegli su vrhunac s dolaskom novog trenera Wu Jinguija u Shanghai. Prema pisanju inostranih medija, kineski stručnjak je bez mnogo razmišljanja odlučio izbaciti Teveza iz ekipe i to uz obrazloženje da je Argentinac predebeo.

"Računat ću na Teveza onog momenta kada bude fit. Trenutno je predebeo, a čini mi se da ni psihički nije spreman. Uputit ću ga u svoje taktičke zamisli, ali ga neko vrijeme neću koristiti. Vratit ću ga tek kada smrša", poručio je Jingui.

Novom treneru Shanghaija ne predstavlja nikakav problem što je Tevez velika zvijezda u Kini.

"Kroz karijeru sam trenirao veliki broj zvijezda, ali meni imena fudbalera ne igraju nikakvu ulogu. Ako neko nije spreman da igra na najvišoj razini, onda nema smisla stavljati ga u ekipu".

Carlos Tevez (33) je u Shanghai stigao početkom ove godine i do sada je odigrao 12 utakmica za taj klub uz dva postignuta pogotka što je zaista preskromno za tako skupo plaćenog fudbalera, a izbacivanje iz tima zbog debljine je definitivno poniženje kakvo mu do sada niko nikada nije priredio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi