Čarobni golovi Pjanića i Džeke, Roma srušila Juventus
Foto: EPA

Pjanić i Džeko pogađali protiv Stare dame

Čarobni golovi Pjanića i Džeke, Roma srušila Juventus

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su Juventus s 2:1 u velikom derbiju drugog kola italijanske Serie A.

Junaci pobjede nad Starom damom su bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Edin Džeko, koji su postigli spektakularne pogotke.

Roma je od prve minute krenula žestoko prema golu Juventusa. Imali su nekoliko dobrih prilika, a najbolji je propustio Miralem Pjanić. Šutirao je odlično sa 20-ak metara, ali je stativa spasila Juventus.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko pokušaja na obje strane. Ipak, golova nije bilo, te se na odmor otišlo s nepopularnih 0:0.

Nastavak donosi također odličan meč. Edin Džeko se našao u dobroj šansi, ali mu je Buffon sjajno odbranio.

Međutim, Buffon je bio nemoćan u 61. minuti, kada je na scenu stupio Miralem Pjanić. Džeko je oboren na nešto više od 20 metara, loptu je u ruke uzeo Miralem Pjanić, te je matirao Buffona za vodstvo Rome od 1:0.

Imao je zatim Juve dobru šansu preko Pogbe, koji iz odlične situacije šutira pored gola, da bi u 78. minuti gosti ostali s igračem manje, nakon što je Patrice Evra isključen zbog drugog žutog kartona.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 79. minuti. Edin Džeko je pogodio pored Chiellinija za vodstvo od 2:1.

Uspio je Juve preko Dybale da smanji na 2:1 u 87. minuti, ali je to sve što su uradili u ovom susretu, te je do kraja ostalo 2:1.

Serie A, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Juventus 2:1 (Pjanić 61', Džeko 79' / Dybala 87')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.