Čarobnjak Messi uništio Eibar

Nevjerovatna partija Argentinca

Čarobnjak Messi uništio Eibar

Barcelona je večeras pobijedila Eibar sa uvjerljivih 6:1 u okviru 5. kola španske La Lige, a najzaslužniji za to bio je čarobnjak iz Argentine Leo Messi.

Barcelona se nalazi u sjajnoj formi i još uvijek nisu ispustili nijedan bod ove sezone u La Ligi, a nova žrtva večeras je bila ekipa Eibara kojoj su Katalonci postigli čak šest pogodaka. 

Sve je počelo u 20. minuti kada je Leo Messi započeo svoju nevjerovatnu seriju. Nedugo zatim, tačnije u 38. minuti u strijelce se upisao i Paulinho. Bio je to drugi gol za Brazilca od dolaska u Barcelonu. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku viđeno je još čak pet golova. Prvo je Denis Suarez pogodio za povećanje vodstva Barcelone, da bi Enrich u 57. minuti smanjio na 3:1. Svoj drugi gol na susretu Messi je postigao u 59. minuti, a hat-trick je kompletirao tri minute kasnije. Argentinac je postavio i konačan rezultat meča i to u 87. minuti kada je pogodio za konačnih 6:1. Bio je to već deveti gol za Messija ove sezone u La Ligi. 

Barcelona je i nakon ovog kola zadržala maksimalan učinak i imaju 15 bodova, odnosno pet više, ali i meč više od drugopolasriane Seville. Ipak, ono što je za njih najvažnije je činjenica da imaju sedam bodova više od Real Madrida uz također meč više. S druge strane, Eibar se nalazi na 13. poziciji sa šest osvojenih bodova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 5. kolo:

Barcelona-Eibar 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti